unnamed

בית חכם בתקן Z-Wave – למה זה טוב?

אתם בונים את בית חלומותיכם והחלטתם לבחון את ההשקעה ולקבל הצעות מחיר מחברות בית חכם. יש מספר רב של פרמטרים שעליכם לבחון בטרם תקבלו את ההחלטה והבחירה במערכת המוצאת חן בעינכם ואשר נותנת מענה למיטב הצרכים שלכם. הפרמטר החשוב להחלטה נגזר מתוך ההבנה כיצד מערכת בית חכם עובדת, אילו סיכונים קיימים ומה האיכויות שניתן להשיג ממערכת כזאת לאורך תקופה ארוכה שאינה תלויה בזמן.

 

ZWave Plus – מערכת 'פתוחה' בעלת תקן בינלאומי

כדי להסביר את החשיבות בבחירת מערכת בית חכם Zwave נפרוט את ההגדרה של המילה 'תקן' על ידי ארבעה מאפיינים ונמחיש באמצעות דוגמאות מדוע עליכם לבחור במערכת חשמל חכם מסוג זה.

1. קביעת ממשק יעיל לתאימות בין יצרנים, לצד פיתוח של טכנולוגיות חדשות

במערכת חשמל חכם בתקן Z-Wave קיימת תאימות מלאה בין כל המוצרים המיוצרים בתקן זה, כך שתוכלו לחבר את כולם למערכת ניהול אחת. אותה מערכת ניהול היא מרכזיית הבית החכם אשר משמשת כמגשר תקשורת בין המשתמש לבין האביזרים החכמים על ידי שימוש באפליקציה ו/או ממשק אחר. שימו לב, גם עבור סוגיית המערכת תוכלו לבחור את המערכת ניהול הרצויה מתוך מגוון מרכזיות בית חכם המיוצרות על ידי יצרנים שונים כשלכל אחד איכויות שונות על פני האחר. במצב שכזה בו קיימים מספר רב של מערכות ניהול, תמיד נוכל לשנות או להחליף את המערכת הישנה שבחרנו ולעולם לא יתקיים מצב של תלות וחוסר אונים. להיפך, בעוד מספר שנים קדימה נראה מגמה הולכת וגוברת של יצרנים נוספים רבים לרבות מגה חברות שיפתחו וידאגו שמוצריהם ידברו בשפה טכנולוגית – אוניברסלית.

לסיכום, בחירת מערכת ללא תקן היא כמו 'לשים את כל הביצים בסל אחד' ולייצר מצב של תלות קיצונית בחברה מסויימת. מצב כזה עלול לגבות מכם מחיר כבד בעתיד, כמו למשל הפסקת שירותי הענן של החברה ופגיעה ביכולת השליטה והתקשורת עם המערכת מחוץ לביתכם.

 

2. נורמה לביצוע שיבטיח מוצר איכותי ופונקציונאלי התואם את ייעודו השימושי

מערכת בתקן Z-Wave הומצאה במיוחד עבור יישום פתרונות חכמים לבתי אב ולמבנים גדולים על ידי שיטת עבודה ייחודית הנקראת 'Mesh' או בעברית 'רשת מבוזרת'. שיטה זו אינה קיימת בפרווטוקולים אחרים של בית חכם ומבטיחה אמינות ואיכות יוצאי דופן במונחי תפקוד ויכולות טכנולוגיות. למשל: תקשורת במרחקים גדולים, זמני תגובה, השלמת פקודות, דיווח מידע לאחור וכו'.

לסיכום, מערכת ללא תקן בעלת רמה נמוכה של פונקציונאליות, ממשקים טכנולוגיים ושיטת תפקוד ישנה יותר שאינה מבטיחה איכות שימוש יומיומית.

 

3. תצורה אחידה לנוחות המשתמשים אשר משתמשים במוצר שמייצרים יצרנים שונים

תקן Z-Wave מאפשר למשתמש ליהנות ממערכת בית חכם המבוססת על עקרונות של אי תלות וגמישות טכנולוגית. מכיוון שכל האביזרים המיוצרים בתקן זה עובדים באותה מערכת ניתן לבחור את הפתרונות האהובים עלינו מבין למעלה מ-2000 מוצרים ו-400 יצרנים ברחבי העולם. במצב שזכה אנו המשתמשים נהנים מחופש בחירה ונוחות שמתבטאת בבית עם פתרונות טכנולוגיים ומתקדמים יותר מלאחר.

לסיכום, מערכת ללא תקן היא מערכת סגורה אשר תלויה בפיתוח וייצור מוצרים של עצמה בלבד. במערכת כזאת אין אפשרות ללקוח לבחור מוצר מתוך מגוון פתרונות אלא להסתפק במוצע לו על ידי החברה, במידה וקיים בכלל הפיתרון הרצוי.

 

4. נורמת ייצור להבטחת רמת שימוש בטוחה במוצר

מאחר ומדובר בתקן בינלאומי אשר קיימים לו יצרנים מרחבי העולם, כך גם קיים גוף מפקח המשמש כתאגיד עולמי אשר מייצר את רכיב ה- Z-Wave, מספק אותו ליצרני המוצרים ומאשר אותם לאחר שבדק את יכולותיהם הטכנולוגיות. אותם רכיבים עוברים פיקוח הן במונחים של איכות המוצר והן במונחים של נורמליזציה כך שהשימוש בהם יהיה פשוט וקל. רכיבי ה-Z-Wave מוצפנים בטכנולוגיה המתקדמת בעולם למוצרים אלחוטיים בסטנדרט AES-128  כך שהמשתמש יכול לקבל מערכת אמינה ובטוחה – לינק לקריאה נרחבת בנושא.

לסיכום, מערכת ללא סטנדטיזציה גבוהה של אבטחת מידע ואיכות מוצר המשתקפת בפיקוח ושליטה של גוף חיצוני אינה בעלת יכולת לספק מוצרים ברמה האיכותית ביותר.

שתפו את המאמר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email